Telefon: 7876 8672 – kontakt@vuc4you.dk

TILBUD – spar mange penge på cykeludstyr – klik her

Hvis du aktuelt er ved at finde ud af, hvilket slags cykeltøj, du skal anskaffe dig, har du muligvis opdaget, at mulighederne er mange, og at der er mange forskellige muligheder alt efter behov. Det er derfor en god idé, først og fremmest at afdække de behov, du har.

Dernæst bør du tage højde for det danske vejr. Det er enormt utilregneligt, og kan få dig til at stå i situationer, hvor du ville ønske, at du havde taget noget andet cykeltøj på. Det kan turen og hele oplevelsen irriterende, og hvis du starter godt, er det også vigtigt at slutte godt.

Skiftetøj til akut situationen

Sørg altid for at have skiftetøj med dig. Det kan virke overflødigt, men hvis du kigger ud og er det mindste i tvivl om vejret de næste par timer, vil du hellere være et skridt foran. Du kan også vælge at tage en varmere trøje på med lange ærmer, hvor du til at starte med smøger ærmerne op, som var det en t-shirt. Hvis uheldet skulle ske, at det slår over i regnvejr, kan du trække ærmerne ned og har på den måde mulighed for at holde varmen.

En cykelrygsæk med det mest nødvendige udstyr

Det er oplagt at anskaffe en cykelrygsæk – enten en, du kan have siddende på ryggen, eller en rygsæk, du kan montere på din cykel. Det meste cykeltøj kan pakkes sammen til at fylde stort set ingenting, og derfor er det muligt med opbevaring fx under sadlen, hvis du vil have ryggen fri.

Det smarte ved denne mulighed er, at du kan have cykeltøj med på turen til alle situationer, men nøjes med at have det tøj på, der er bedst til situationen. Hvis solen skinner, men skyerne hænger tungt ude i horisonten, er det altså muligt at starte din tur i korte cykelbukser og kortærmet cykeltrøje. Skulle det trække op og blive regnvej, kan du finde din cykelrygsæk frem og finde din langærmede trøje frem, der kan holde dig varm under resten af turen.

Du skal tænke på, at du er meget udsat, når du først er ude, og det kan hurtigt ende med en omgang sygdom, hvis din krop bliver nedkølet.

Det varme tøj med fleksibilitet

Med fleksibilitet menes, at du også kan få cykeltøj, hvor en langærmet trøje har en god svedtransporterende effekt. På den måde kan du altid vælge den langærmede trøje, hvis du er det mindste i tvivl i forhold til vejret, da denne holder dig varm i de fleste situationer, samtidig med, at der er god luftcirkulation, hvis solen står højt på himlen.