Telefon: 7876 8672 – kontakt@vuc4you.dk

TILBUD – spar mange penge på cykeludstyr – klik her

Når vi træner hårdt bruger kroppen en masse energi, som så skal genoprettes efeterfølgende, enten i form af mad eller væske. Her kan du læse lidt mere om, hvorfor energiprodukter kan hjælpe dig til bedre træning og hvorfor de er så vigtige. 

Energiprodukter til forskellige træningsformer

Der findes forskellige måder at træne på, man kan kalde det forskellige taktikker. Der findes aerob træning og anaerob træning, og det handler om hvordan din krop omsætter energi. Energiprodukter kan give dig det lille boost du har brug for, når din krop har brugt sine energilagre. Det kan være det, der udgør forskellen på en effektiv og en ineffektiv træningstime. Mange glemmer også, at energi er noget der også har med væskebalance at gøre.

Kroppens væskebalance er vigtig for energiniveau

Mange motionister drikker flere liter vand for at kompencere for væsketab, men glemmer at få i i sig de essentielle salte, som kroppen også har brug for. Du kan nemt finde ud af om du er salt sveder, og har brug for ekstra meget salt, for at gendanne væskebalancen i løbet af og efter træning. Du skal bare tage en t-shirt du træner i og hænge den til at tørre efter træning, så kan du se om der er hvide saltskjolder på den eller ej. Uanset om du har et øget behov for salt, så er det en god ide at få i sig elektrolytter sammen med væske, når du træner, for at opretholde din væskebalance. Det nytter ikke noget, hvis kroppen ikke kan binde væsken, og det kan den typisk ikke, hvis der ikke er nok salt.

At sætte sig ind i hvordan energiprodukter virker, kan hjælpe dig til at træne mere effektivt. Det er en smart vej til smartere træning, og du kan lære, hvordan du bruger din energi på en fornuftig måde.